English

KEPENTINGAN MEMPEROLEHI NUTRISI SUSU YANG TEPAT

4 Sebab untuk Memberikan Anak Anda Suplemen Tambahan Lengkap seperti PediaSure®

Kepentingan Nutrisi Susu yang Betul

 

Berikan anak anda suplemen nutrisi susu yang lengkap untuk memastikan mereka menerima nutrien mencukupi yang diperlukan. Berhati-hati apabila memilih jenama yang mempromosikan bantuan tumbesaran kanak-kanak. Pastikan anda memilih jenama yang mempunyai penyelidikan menyeluruh dan boleh dipercayai.

 

Kuman ada di mana-mana. Anak anda sentiasa terdedah kepada kuman, terutama di pusat asuhan, prasekolah, ataupun taman. Sistem imuniti yang lemah membuatkan anak anda mudah jatuh sakit. Jika anak anda mempunyai sistem penghadaman yang lemah, mereka mungkin mengalami gejala seperti sembelit, kembung perut atau cirit-birit. Berhati-hati dengan petanda ini. Ia mungkin menjurus kepada sesuatu yang serius.

Hampir 80% daripada sistem imuniti anda datang daripada sistem penghadaman2. Jika sistem imuniti anak anda berfungsi dengan baik, mereka akan mempunyai sistem ketahanan semula jadi yang kuat terhadap penyakit.

Tahukah anda, probiotik penting untuk menggalakkan sistem penghadaman yang lebih baik? PediaSure® mengandungi probiotik seperti Bifidobakterium Laktis dan L.acidopilus yang membantu memperbaiki sistem usus kanak-kanak.

 

60% ketinggian apabila dewasa dicapai dalam 5 tahun pertama1. Adalah amat penting untuk memastikan anak anda memperolehi jumlah dan kualiti nutrien yang tepat untuk menyokong potensi ketinggian mereka apabila meningkat dewasa kelak. Pertumbuhan tulang dan tisu otot yang kuat adalah kritikal di tahun-tahun awal untuk memastikan mereka membesar mengikut masa.

Pediasure® adalah satu-satunya suplemen nutrisi susu lengkap yang menyediakan gabungan unik tiga jenis protein berbeza.

 

Anak anda mungkin tidak suka makan apabila sakit. Selera yang kurang menghalang anak anda mendapat nutrien yang diperlukan oleh tubuhnya. Apabila anak anda sering sakit, ia akan menjejaskan tumbesaran dan perkembangannya.

Pediasure® dengan FOS dan kultur hidup membantu mengurangkan hari sakit sehingga 74%.

 

Rujukan:

1 WHO Growth Standard. 2007

2https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2515351/